Valdra kraftverk
Valdra kraftverk i Etne.
Foto: Peltonman/Wikimedia Commons

Kjøper alle aksjene, inngår 50 års leieavtale med grunneierne.

  • Øyvind Lie

Småkraft AS har kjøpt alle aksjene i Valdra Kraftverk AS og vil leie elvefallet av 11 grunneiere i de kommende 50 årene. Kraftverket ligger i Skånevik i Etne kommune i Vestland fylke. Det utnytter 275 fallmeter og skal ifølge Småkraft produsere 9 GWh/år. Til det bruker den en seksskålers peltonturbin...
Artikkelen er 147 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.