Valdra kraftverk
Valdra kraftverk i Etne. Foto: Peltonman/Wikimedia Commons

Kjøper alle aksjene, inngår 50 års leieavtale med grunneierne.

  • Øyvind Lie

Småkraft AS har kjøpt alle aksjene i Valdra Kraftverk AS og vil leie elvefallet av 11 grunneiere i de kommende 50 årene. Kraftverket ligger i Skånevik i Etne kommune i Vestland fylke. Det utnytter 275 fallmeter og skal ifølge Småkraft produsere 9 GWh/år. Til det bruker den en seksskålers peltonturbin...
Artikkelen er 147 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn, må du være abonnent.

Du får fri tilgang til energiteknikk.net i én uke eller i tre måneder hvis du tegner korttidsabonnement (betaling med kort). Ved å klikke på ”kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster, og du kan velge det som passer. Ved å bestille abonnement nå, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen..