Fleksibel kraft blir mer verdt. Illustrasjonsbildet viser Oddatjørn dam, en av fire store dammer som regulerer Blåsjømagasinet.
Foto: Statkraft

Men forutsetter kun 13 TWh økt vannkraftproduksjon i 2050.

  • Øyvind Lie

På Nasjonalt kraftsystemmøte torsdag la Statnett fram høydepunktene fra sin langsiktige markedsanalyse for 2020-2050 som offentliggjøres neste uke. Mer svingninger i kraftprisen aktualiserer spørsmålet om pumpekraft. – Pumpekraft blir mer aktuelt, men om det blir lønnsomt, kan jeg ikke si. Det vil være veldig avhengig av kostnaden ved å bygge...
Artikkelen er 603 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.