yara porsgrunn
Yaras ammoniakkfabrikk på Herøya i Porsgrunn. Foto: Yara

23 TWh ny elektrifisering kan øke kraftprisen til 45 øre/kWh i 2040, ifølge NVE-analyse.

På oppdrag fra Olje- og energidepartementet har NVE i en ny rapport vurdert konsekvensene av nye elektrifiseringstiltak, hovedsakelig innenfor transport, i landbaserte industrianlegg og på sokkelen. Elektrifiseringstiltakene som analyseres, øker kraftforbruket i Norge med 22 TWh i 2030 og 23 TWh i 2040. Dette fører til et redusert kraftoverskudd, men...
Artikkelen er 320 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.