vestre korridor
Bildet er tatt tidligere, fra byggingen av Vestre korridor. Foto: Statnett

Fram til neste høst vil det i lange perioder være umulig å utnytte hele kapasiteten til Danmark, Nederland og Tyskland.

Arbeidene på ledningsprosjektet Vestre korridor på Sørvestlandet avsluttes neste høst, som planlagt. Prosjektet oppgraderer nettet mellom Kristiansand og Sauda til en gjennomgående forbindelse på 420 kV spenningsnivå. Fram til da vil det være lange perioder der kapasiteten på mellomlandsforbindelsene til Danmark, Nederland og Tyskland ikke kan utnyttes fullt ut samtidig,...
Artikkelen er 446 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.