Hellefoss
Hellefoss kraftverk (bildet) utnytter et fall på 6 meter i Drammenselva ved Hokksund i Øvre Eiker, og er ett av kraftverkene som kan tape på Oslo kommunes vannuttak fra Tyrifjorden.
Foto: Glitre Energi

Kraftprodusentene fryktet milliontap, men er i dialog med Oslo kommune om kompensasjon.

  • Øyvind Lie

Vann- og avløpsetaten i Oslo kommune fikk i februar i fjor tillatelse fra NVE til å ta ut vann fra Holsfjorden, en arm av Tyrifjorden, i Lier og bruke det til vannforsyning i Oslo. Som Energiteknikk har skrevet, klaget kraftprodusentene i Drammenselva klaget. Nå har Olje- og energidepartementet (OED) avvist...
Artikkelen er 570 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.