boris gleb
Ledningen mellom Borig Gleb i Russland og Kirkenes. Ved siden av ser vi Varanger Kraftnetts distribusjonsnettledning. Foto: Kjell Arne Kjeldsberg, Statnett
Foto: Kjell Arne Kjeldsberg, Statnett

Vil bruke 58 MW importkapasitet.

  • Øyvind Lie

[abform_energi]
Helt siden 1960-tallet har det vært utvekslet kraft mellom Boris Gleb i Russland og Norge. Statnett fikk med virkning fra 2005 konsesjon fra Olje- og energidepartementet for tilrettelegging av import av kraft fra Russland til Norge. Denne konsesjonen er forlenget to ganger, senest i 2015, da konsesjonen ble forlenget med...
Artikkelen er 337 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.