tibber
Edgeir Vårdal Aksnes, administrerende direktør i Tibber.
Foto: Tibber

For å lede an den elektriske revolusjonen i Europa.

  • Øyvind Lie

Tibber kunngjorde tirsdag i en pressemelding at selskapet henter inn 65 millioner dollar i kapital. Det tilsvarer nærmere 590 millioner kroner.

Inn på eiersiden kommer blant annet Eight Roads Ventures og Balderton Capital. Eksisterende eiere, som San Fransisco-baserte Founders Fund, bidrar også med ny kapital. I tillegg til egenkapitalen sikrer Tibber ny arbeidskapital fra Nordea.

Kapitalen skal Tibber bruke til å få flere medarbeidere, utvikle «mer banebrytende teknologi» og vokse raskere i Europa.

Tibber tar mål av seg til å «redusere europeiske husholds strømforbruk med 20 prosent innen 2025».

Nylig rundet Tibber 100.000 betaler kunder.

– Nå kan vi fortsette vår europeiske energirevolusjon i et enda høyere tempo. Appen vår har blitt veldig populær, og vi server nå tusenvis av hushold med smart og grønn energi til en lav pris. Vi gleder oss til å lansere flere nye produkter som gjør hjemmet enda smartere. Målet er å gi europeiske strømkunder verktøy som gjør at de en dag blir helt uavhengige av strømnettet og strømmonopolene, sier Edgeir Vårdal Aksnes, administrerende direktør i Tibber, i meldingen.