lia
Professor Leif Lia på Vassdragslaboratoriet opererer med et O/U-potensial på 15-20 TWh.

Forskningsmiljøet i Trondheim har langt større tro på mulighetene for oppgradering og utvidelser enn NVEs anslag på 6-8 TWh.

  • Stein Arne Bakken

I begynnelsen av oktober offentligjorde direktoratet sitt siste anslag over vannkraftpotensialet, og viste til at det var behov for «å rydde opp i tall og begreper». NVE anser at potensialet for vannkraftutbygging ligger på 23 TWh. Dette inkluderer både nye utbygginger, samt opprustning og utvidelser (O/U) av eksisterende kraftverk, som...
Artikkelen er 713 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.