lysebotn
Statnett skal rive den eldre 300 kV-ledningen, til venstre i bildet, som går mellom Lysebotn og Tonstad. Til høyre ser vi designmasten ved Øygardstøl i nærheten av Lysebotn.
Foto: Statnett/Woldcam

Linjen mellom Tonstad og Lysebotn kan forbinde havvind i Nordsjøen med pumpekraft i Lysefjorden, og bør ikke rives nå, mener Vemund Kårstad i Siemens Energy.

  • Øyvind Lie

AF Decom fikk nylig i oppdrag av Statnett å rive 300 kV-linjen mellom Lysebotn og Tonstad og mellom Tonstad og Solhom. Bakgrunnen er at ny sentralnettledning på 420 kV erstatter de eldre ledningene, som ble bygget i 1968. Sjefingeniør Vemund Kårstad i Siemens Energy advarer imidlertid mot å rive ledningen på...
Artikkelen er 723 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.