yara porsgrunn
Yara i Porsgrunn er en av bedriftene som nok følger nøye med på EU-systemets arbeid med CO2-kompensasjon.
Foto: Yara

På grunn av den norske vannkraften har Esa fått større handlingsrom overfor Norge, ifølge klima- og energiministeren.

  • Øyvind Lie

[abform_energi]
I Stortingets spørretime onsdag fortalte Sigbjørn Gjelsvik (Sp) at regjeringen i forbindelse med budsjettarbeidet har gitt Senterpartiet melding om at EUs nye regelverk for CO2-kompensasjon gjør at flere industribedrifter kan miste hele sin CO2-kompensasjon. Det skal gjelde blant annet INEOS Bamble og Ineos Rafnes, INOVYN Porsgrunn, Rana Gruber, Sydvaranger, Yara...
Artikkelen er 521 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.