Sætravatnet
Hytteeierne ved Sætravatnet i Lund kommune i Rogaland (bildet) trenger ikke bekymre seg for økt regulering av vannet, etter at NVE har sagt nei.
Foto: NVE

Økt kraftproduksjon på 1,8 GWh veier ikke opp for de negative naturkonsekvensene.

  • Øyvind Lie

NVE har gitt avslag på søknadene fra Neset Kraft AS om regulering av fem vann i Lund kommune i Rogaland. Etter NVE sitt syn står ikke de negative konsekvensene av å regulere vannene i rimelig forhold til en estimert økning i kraftproduksjonen på bare 1,8 GWh per år, går det...
Artikkelen er 224 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.