Driftsingeniør Anne Synnøve Løfshus jobber på TrønderEnergis produksjonssentral på Berkåk med Intradaghandel.
Foto: TrønderEnergi

Skal styre dobbelt så mye kraftproduksjon uten å øke bemanningen.

  • Øyvind Lie

Fra og med 2023 vil hele Norden gå over til 15 minutters intervaller, slik at beslutninger rundt produksjonsplanlegging og handel må skje fire ganger så raskt som før. Samtidig dobler TrønderEnergi produksjonen de styrer og overvåker fra 3 TWh til 6 TWh årlig ved innføringen av vindkraft. – Vi innså...
Artikkelen er 329 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.