storheia
Storheia vindpark. Illustrasjonsfoto: Jan Henriksen/Statkraft

Aldri er det eksportert mer kraft ut av Norge enn i 2020. Samtidig ble vindkraftproduksjonen nesten doblet.

  • Øyvind Lie

×

Registrer deg i dag og få 1 måneds gratis abonnement

Norge eksporterte 25 TWh i 2020, mens det ble importert 4,5 TWh. Det ga en nettoeksport på 20,5 TWh, som er det høyeste som er registrert i statistikken, skriver Statistisk sentralbyrå (SSB) i en melding. Den høye nettoeksporten har bakgrunn i den rekordhøye kraftproduksjonen og veldig lave strømpriser i Norge...
Artikkelen er 416 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.