andmyran
På denne myra ønsket Andøya Vind å bygge Andrmyran vindpark. Da konsesjonen ble gitt i 2006 og 2010, visste man ikke så mye om myrers klimaeffekt. Kraftverket ble ikke bygget. Foto: Arnfinn Nilsen

Utbygger krevde 300 millioner kroner i erstatning for byggenekt.

To dager før jul varslet Andøya Vind AS og Prime Scandic Sarl søksmål mot staten fordi Olje- og energidepartementet i et klagevedtak av 24. mars ikke ga utsatt frist for idriftsettelse av Andmyran vindkraftverk på Andøya i Nordland. Klagerne mente staten er ansvarlig for å erstatte tap i størrelsesorden 30...
Artikkelen er 312 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.