Illustrasjonsfoto: Statnett

Ventes å treffe Nord-Norge spesielt hardt.

  • Øyvind Lie

Det er sendt ut rødt farevarsel i forbindelse med ekstremværet Frank. Uværet forventes å treffe Nordland, Troms og Finnmark spesielt hardt i dag og i morgen, skriver Statnett i en melding på sin nettside.

Statnett har i forbindelse med det varslede uværet iverksatt en rekke tiltak for å redusere kraftsystemets sårbarhet ved eventuelle feilhendelser og har mannskap tilgjengelig i hele regionen som er klare til å rykke ut i tilfelle brudd på hovedstrømnettet.

«Hovedstrømnettet i regionen er intakt og driftes nå slik at vi skal tåle utfall av en transformatorstasjon eller kraftledning uten at strømkundene mister strømmen. Likevel kan vi ikke utelukke strømbrudd. Vi har god dialog med alle regionale nettselskap i de områdene hvor ‘Frank’ er forventet å treffe hardest, for å kunne bistå hverandre med å håndtere og bygge opp strømnettet ved utfall, så raskt som mulig», skriver Statnett.

Tidligere i dag varslet Agder Energi Nett at det ventes mye snø og kraftig vind på Sørlandet det nærmeste døgnet, og at selskapet har økt beredskapen for å håndtere feil som følge av uværet.

Elvia sendte ut en lignende advarsel onsdag.