Osdalen kraftverk
Osdalen kraftverk i Volda kommune er nå satt i drift.
Foto: Tussa

Har installert effekt på 4,3 MW, og skal gi 16 GWh per år.

  • Øyvind Lie

[abform_energi]
Osdalen kraftverk i Volda kommune, som nå er satt i drift, utnytter en fallhøyde på 177 meter. Inntaket er bygget nedstrøms Osdalssætrevatnet. En knapt to kilometer lang nedgravd rørgate fører vannet til kraftstasjonen, skriver Tussa i en pressemelding. For å føre kraften ut på nettet har Tussa lagt en vel...
Artikkelen er 93 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.