lading
Elbillading i Oslo. Arkivfoto: Øyvind Lie

Vil opprette et felleseid selskap i kampen om ladekundene i borettslag og næringsbygg.

Selskapene ønsker å slå sammen ladesatsingene sine for å utvikle gode ladeløsninger for borettslag og sameier i Norge, og å øke antall billadere hos norske næringsaktører.

Selskapene har til nå operert under merkevarene Bilkraft og Ladeklar. Bilkraft-appen har i dag over 100.000 brukere i Norge, og blir en del av det nye produktet.

Fredag søkte BKK Elektrifisering og Hafslund Ny Energi godkjenning fra Konkurransetilsynet til å opprette selskapet. De to energiselskapene vil eie like store andeler. Målet er at det nye selskapet skal være i drift fra 1. april, lokalisert i Oslo og Bergen, skriver selskapene i en pressemelding.

Leieløsninger

En lovendring som gjelder fra i år, gjør det lettere for beboere å kreve ladeløsninger i borettslaget sitt. Kampen i lademarkedet står nå om mer enn 3000 borettslag med til sammen 250.000 parkeringsplasser som nå er aktuelle for å få plass ladeanlegg for elbiler.

– Vi har gode løsninger på plass, og får nå enda sterkere utviklingskraft. Ladeklar er en av få aktører i markedet som tilbyr leieløsninger til borettslag, som vi tror blir like vanlig som å eie ladeanlegget, sier Stian Bjørhei, som skal bli daglig leder i det nye selskapet Ladeklar, i meldingen.

Eyvind Bohne-Kjersem vil lede strategi og forretningsutvikling i selskapet.

Store forventninger

– Ladeklar ser tilbake på en imponerende vekst, og vi har store forventninger til utviklingen fremover, sier konsernsjef Finn Bjørn Ruyter i Hafslund Eco i meldingen.

BKK Elektrifisering og Hafslund Ny Energi har til sammen ladeanlegg som dekker mer enn 18.000 parkeringsplasser. Det tilsvarer ifølge selskapene en markedsandel på rundt 10 prosent.

– BKK har hatt stor suksess på lademarkedet. Når de to selskapene nå slår seg sammen under navnet Ladeklar, får vi en utviklingskraft som andre aktører i Norge vil misunne oss. Vi setter oss ambisiøse mål. Innen 2025 skal vi opp i en markedsandel på 25 prosent, sier BKKs konsernsjef Jannicke Hilland.