Sarpefossen
Hafslunds egne folk og innleide ressurser bygger en fangdam foran den havarerte sektorluka, slik at de kommer til for inspeksjon og reparasjon. Foto: Hafslund Eco

En eldre damluke i Sarpefoss havarerte før jul. Dameiere bør inspisere samme type luker og vurdere å bytte for å unngå samme hendelse.

  • Atle Abelsen

[abform_energi]
7. oktober i fjor kilte sektorluka i Sarpefossen dam i Sarpsborg seg fast da operatøren skulle åpne for å slippe gjennom en del av den for årstiden uvanlig høye vannføringen som hadde oppstått som følge av flere dagers sterk nedbør. Sektorluker med innvendig vanntrykk er en eldre type damluker som...
Artikkelen er 1005 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.