Sleipner
Lilla kabel viser kraft fra land til første byggetrinn av Johan Sverdrup-utbyggingen i 2018. Gul kabel viser kraft fra land til andre byggetrinn av Johan Sverdrup-utbyggingen og områdeløsningen for Utsirahøyden fra og med 2022. Oransje kabel viser kraft fra land til Sleipner feltsenter og tilknyttede felt som nå er planlagt fra slutten av 2022. Sort kabel viser eksisterende kabler på Sleipner feltsenter og til Gudrun-plattformen. Ikke vist i illustrasjonen er havbunnsinstallasjoner som også vil forsynes med kraft fra land fra områdeløsningen. Illustrasjon: Equinor

Settes i drift neste år.

Olje- og energidepartementet har torsdag godkjent revidert plan for utbygging og drift (PUD) for delelektrifisering av Sleipner feltsenter, som skal kobles opp til områdeløsningen på Utsirahøyden innen slutten av 2022, går det fram i pressemeldinger fra OED og Equinor. Løsningen for Sleipner feltsenter innebærer at det legges en kraftkabel fra...
Artikkelen er 325 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.