rynning-tønnesen
Statkraft-sjef Christian Rynning-Tønnesen.. Arkivfoto: Øyvind Zambrano Lie

Det er nok kraft til å elektrifisere både Herøya og sokkelen, ifølge Statkraft-sjefen.

Torsdag kunngjorde Statkraft at de inngår intensjonsavtale med Yara og Aker Horizons om partnerskap for å produsere og utvikle en verdikjede for grønt hydrogen og grønn ammoniakk i Norge med Herøya som første prosjekt. Yara har opplyst at elektrifisering av ammoniakkproduksjonen på Herøya innebærer 450-500 MW kraftforbruk til elektrolyse og...
Artikkelen er 323 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.