Vesle Kjela
Tunnelen inn i fjellet til Vesle Kjela ligger ved Kjelavatn på Haukelifjell.
Foto: Statkraft

Statkraft kryster drøyt 40 GWh mer kraft ut av Tokke-vassdraget med minimale naturinngrep.

  • Atle Abelsen

I disse dager er Statkraft i ferd med å kjøre i gang kraftverket Vesle Kjela i Vinje kommune. For om lag 250 millioner kroner har de bygd et helt nytt kraftverk inne i Haukelifjell. Statkraft får ikke bare produsert energi tilsvarende forbruket til 2000 eneboliger hvert år. Prosjektet bidrar også...
Artikkelen er 749 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.