nve
NVE-bygget ved Majorstua i Oslo. Foto: Øyvind Zambrano Lie
Foto: Øyvind Lie

66 avvik om kryssubsidiering fra 2017-2020, 34 brudd på nøytralitetsplikten mot integrert kraftleverandør fra 2015-2020.

  • Øyvind Lie

Nylig vedtok Stortinget at kravet om funksjonelt skille skulle gjelde for alle selskap større enn 10.000 kunder. Regelverket om funksjonelt skille er innført for å sikre nøytraliteten i sektoren og at nettselskaper, som er monopolvirksomhet, subsidierer konkurranseutsatt virksomhet. Regjeringen fikk forslaget gjennom med støtte fra Frp. Arbeiderpartiet ønsket derimot å...
Artikkelen er 373 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.