nve
NVE-bygget ved Majorstua i Oslo. Foto: Øyvind Zambrano Lie
Foto: Øyvind Lie

Dårlig tidsoppløsning, gamle datastrukturer og manglende støtte for fleksibilitet og batterier. NVE ber om 45 millioner kroner til å utvikle nye modeller.

  • Øyvind Lie

Utvikling av kraftsystemmodeller var sentralt i liberaliseringen av det norske kraftmarkedet på begynnelsen av 1990-tallet. Sintef har hatt hovedansvaret for utviklingen av modellene, som har vært bygd rundt vannkraften og behovet for best mulig disponering av vannet. Modellene er fortsatt i bruk hos de største kraftprodusentene, NVE og systemansvarlige i...
Artikkelen er 1406 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.