Bjerkreim
SSB forventer lavere vindkraftinvesteringer. Dette bilde ble tatt under monteringen av turbiner i Bjerkreim vindpark. Foto: Norsk Vind

Årsaken er at det bygges mindre vindkraft.

  • Øyvind Lie

Målt i løpende verdi kom utførte investeringer i kraftforsyning opp i 38,6 milliarder kroner i 2020, skriver Statistisk sentralbyrå i en melding. Dette utgjør et fall på 1,0 prosent sammenlignet med 2019, men investeringene lå likevel på et høyt nivå historisk sett. Nedgangen fra 2019 til 2020 skyldes et fall...
Artikkelen er 211 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.