kullkraftverk longyearbyen
Kullkraftverket ved Longyearbyen skal rives. Foto: Birger Amundsen

OED sier nei, fordi de vil bygge nytt kraftvarmeverk kombinert med fornybart.

Arbaflame og selskapets samarbeidspartnere i Treklyngen og Vardar ba i midten av februar Olje- og energidepartementet om et møte for å presentere sitt forslag for hvordan Longyearbyen kan endre sin energiforsyning fra kull til bioenergi allerede i løpet av 2021. Løsningen baserer seg på bruk av Arbaflames briketter som er...
Artikkelen er 501 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.