foringsrigg
Den nye, spesialbygde foringsriggen er 8 meter lang og 2,5 meter bred. Den kan dermed transporteres på vei uten spesialtransport. Foto: Hywer

Hywer har fått utviklet en helt ny foringsrigg og sveiserobot for foring av småkrafttunneler med stålrør.

  • Atle Abelsen

Før påske skal Clemens Kraft prøve den aller første foringsriggen med sveiserobot på utbyggingsprosjektet Reinåa i Meråker. Administrerende direktør Bjarte Skår hos Hywer AS forteller at de fikk kjøpt en foringsrigg av Prime Drilling, modifisert etter Hywers anvisninger. Ifølge Skår skal riggen være en betydelig HMS-forbedring i prosjektene. Brems –...
Artikkelen er 312 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.