oksla innløpsventil
Innløpet til turbinen på Oksla, det Statkraft skal hente ut vann og plassere injiseringssystemet. Foto: Statkraft

Oksla kraftverk i Odda fikk skader ved tvungen dellast-kjøring. Nå skal Statkraft installere en forbedret versjon av sitt system for vanninjisering for å hindre trykkpulsasjoner.

  • Øyvind Lie

×

Registrer deg i dag og få 1 måneds gratis abonnement

I flere situasjoner fører dellastkjøring av vannkraftverk til at ikke all energien i vannet blir tatt ut. Restenergien gjør at vannet fortsetter sin spinnende bevegelse etter at det kommer ut av turbinen, noe som gir trykksjikt som kan skape trykkpulsasjoner i sugerøret. Dette kan gi økt slitasje på løpehjulet og...
Artikkelen er 829 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.