tokagjelet
Montør Stian Naterstad strammer til festene på hovedventilen på innløpet til Hellifossen kraftverk. Foto: Energi Teknikk AS

Utbyggingen av Hellifossen kraftverk i Bindal kommune gjør at forholdene for laks og ørret i leva blir bedre enn før inngrepet, og drikkevannet blir bedre.

  • Atle Abelsen

Onsdag denne uken startet prøvedriften av Clemens Krafts nye Hellifossen kraftverk i Bindal kommune i Nordland. Idriftsettelsen av kraftverket er også en merkedag for laksen og sjøørreten som migrerer opp i Stillelva/Terråkelva. Grunneier og medeier i kraftverket Frithjof Plahte forteller at det ikke er fungerende laksetrapper i vassdraget i dag,...
Artikkelen er 902 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.