Veiåni
Veiåni kraftverk i Åseral i Agder.
Foto: Peltonman/Wikimedia Commons

Grunneierne beholder fallretten.

  • Øyvind Lie

Den 5. februar inngikk Småkraft AS en avtale med Veiåni Minikraftverk AS angående Veiåni kraftverk.  Fallrettighetene vil forbli hos dagens grunneiere, men Småkraft vil leie kraftverket for en definert periode. Etter denne perioden vil grunneierne igjen få råderett over kraftverket på avtalt betingelser, skriver Småkraft i en pressemelding. Kraftverket ligger...
Artikkelen er 176 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.