oseberg feltsenter
Oseberg feltsenter (bildet) er en av installasjonene som skal få kraft fra land fra Kollsnes. Illustrasjonsfoto: Øyvind Hagen/Equinor

OED har gitt konsesjon, men vil ikke la tilknytning med systemvern på Kollsnes bli en varlig løsning.

Olje- og energidepartementet (OED) ga i dag, fredag, Equinor konsesjon for å tilknytte plattformer på Troll- og Oseberg-feltet til kraftnettet på Kollsnes i Øygarden kommune nord for Bergen. Konsesjonen er gitt med vilkår som innebærer at plattformene kan kobles ut blant annet ved feil i nettet eller når ledninger kobles...
Artikkelen er 378 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.