mikroboring
Hywer er et av selskapene som har anskaffet en retningsstyrt mikro-borerigg liknende denne. Stadig flere småkraftutbyggere ønsker å bore tunnel for å komme NVEs skjerpede miljøkrav i møte. Foto: Norsk Retningsboring AS

Sterk vekst i markedet har ført til at flere aktører har kastet seg inn i konkurransen om å bore tunneler til småkraftverk.

  • Atle Abelsen

Hittil har markedet for tunneldrivere for småkraftverk vært dominert av selskapene Norhard, som nylig gjenoppsto med nye eiere etter konkursen før jul, Hardanger Maskin og Norsk Grønnkraft. Nå har det begynt å komme flere tilbydere med enda mindre borerigger enn de nevnte, med retningsstyrt presisjonsboring som spesialitet. Bakgrunnen er generelt...
Artikkelen er 769 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.