morrow
En illustrasjon av innovasjonssenteret i Grimstad, lokalisert ved siden av Universitetet i Agder. Illustrasjonen er laget av ENO Arkitekter, NOSLEEPTILLBROOKLYN, J.B. Ugland Eiendom, på oppdrag for Morrow Batteries.

Har besluttet å bygge innovasjonssenter i Grimstad og pilotfabrikk i Arendal.

  • Øyvind Lie

– Byggingen av innovasjonssenteret og pilotfabrikken er en viktig milepæl for oss, og er begynnelsen på det som skal bli Morrow Industrialization Centre. Anleggene vil inneholde verdensledende teknologi, som gjør det mulig å gjennomføre testproduksjon av battericeller for kvalifisering hos europeisk bilindustri samtidig som det gir oss muligheten til å akselerere utviklingen og kommersialiseringen av ny batteriteknologi. Med dette favner vi hele verdikjeden fra forskning og design til masseproduksjon av battericeller, sier Terje Andersen, CEO i Morrow Batteries i en pressemelding.

Pilotfabrikken vil bli bygd i Eyde Energipark i Arendal, samme sted som den planlagte gigafabrikken. Innovasjonssenteret skal bygges ved siden av Universitetet i Agder i Grimstad og teknologiklyngen Sørlandets Teknologipark.

Innovasjonssenteret har planlagt byggestart er i tredje kvartal i år, mens pilotfabrikken har byggestart i fjerde kvartal i år.

Selskapet er i gang med flere teknologiske batteriplattformer, som den egenutviklede litium-svovel batteriteknologien og kobolt-fri LNMO-katoder som partneren Haldor Topsøe utvikler. Disse skal redusere både prisen og klimafotavtrykket til battericeller betydelig.

Som Energiteknikk tidligere har omtalt, kan Morrow Batteries få et samlet kraftforbruk på opptil 315 MW når alle byggetrinnene står ferdig i 2027.