maskinsal
Maskinsalen i Jølstra kraftverk, med to francisaggregater på henholdsvis 18 og 44 MW. Foto: Jølstra kraft

Da Sunnfjord Energi startet planlegging og prosjektering av Jølstra kraftstasjon, fikk fisk og landskap en framtredende plass på tegnebrettet.

  • Atle Abelsen

I mange år var Jølstra kraftverk sammen med Kjøsnesfjorden indrefileten i den uutbygde porteføljen til Sunnfjord Energi. Kjøsnesfjorden ble bygd ut for 10 år siden, og nå er straks Jølstra kraftverk klar til å utnytte fallet i den bratte elva som ender opp innerst i Førdefjorden. Jølstra er ei viktig...
Artikkelen er 958 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.