vann
Illustrasjonsfoto: Lyse

Digitalt vannkraftprosjekt skal øke vannkraftproduksjonen betydelig, uten utbygging.

  • Øyvind Lie

Det nye prosjektet SmartKraft er tildelt Enova-støtte, skriver Smartgridsenteret i en melding på sin nettside. Prosjektet skal teste og utvikle digitale løsninger som skal kunne redusere utetiden på vannkraftverkene med opptil 45 prosent. – Ved å ta i bruk smarte digitale teknologier kan vi frigjøre mer effekt og grønn energi...
Artikkelen er 324 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.