Skjomen
Skjomen kraftverk i Narvik kommune i Nordland. Foto: Statkraft

Vilkårsrevisjonene vil gi mindre energiproduksjon, men tapt fleksibilitet kan være vel så viktig. Kraftbransjen kartlegger konsekvensene.

  • Øyvind Lie

NVE har anslått at krafttapet fra de fremtidige vilkårsrevisjonene kan ligge rundt 1,1-1,8 GWh, mens Statkraft har advart mot et potensielt tap på mellom 2,5 og 6,5 TWh. Det har vært mindre oppmerksomhet om hvordan de nye vilkårsrevisjonene vil påvirke effektsituasjonen i kraftsystemet. Dette endret seg da Olje- og energidepartementet...
Artikkelen er 818 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.