hafslund 7
Sammenstilling av trommelokk og turbinhjul ved Hafslund kraftverk. Foto: Hafslund Eco

Løste en komplisert strømningsteknisk problem ved Hafslund kraftverk og får mange ekstra GWh på kjøpet.

  • Atle Abelsen

Karmanvirvler kalles et fenomen innenfor fag som handler om gasser og væsker som strømmer. Det var ungareren Theodore von Kármán som på 1920-tallet beskrev hvordan luft og andre gasser eller væsker kunne danne spiralformede virvler i kjede under bestemte forhold. Innen luftfarten vil man absolutt ikke komme borti karmanvirvler i...
Artikkelen er 959 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.