Roskrepp
Roskrepp kan bli det første kraftverket som blir bygget om til pumpedrift. Kraftverket har i dag en årsproduksjon på 015 GWH og en installert effekt på 50 MW. Foto: Sira-Kvina kraftselskap

Gjennom forskningen i HydroCen er det utviklet ny teknologi som vil muliggjøre lønnsom ombygging av eksisterende kraftverk til pumpekraftverk. Sira-Kvinas Roskrepp kan bli det første.

  • Stein Arne Bakken

– Når det gjelder pumpekraft, har vi snart lukket gapet mellom resultater fra teknologisk forskning og hva som umiddelbart kan anvendes kommersielt. Vi har fått frem tilstrekkelig kunnskap til å kunne bygge om Roskrepp kraftverk for pumpedrift, sier Kaspar Vereide til Energiteknikk. Han er ansatt både i Sira-Kvina kraftselskap, som...
Artikkelen er 962 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.