francis
Labsjef Henning Lysaker hos Rainpower forteller at turbinlaboratoriet deres i Trondheim har vært svært viktig i arbeidet med å videreutvikle francisturbinen. Foto: Stein Arne Bakken

Den norske vannturbinprodusenten Rainpower har utviklet en ny francisturbin som kan kjøres effektivt helt fra oppstart til full last.

  • Atle Abelsen

×

Registrer deg i dag og få 1 måneds gratis abonnement

Rainpower introduserte sin nye francisdesign Storm for over ti år siden. Siden den gangen har mange modeller blitt designet og testet i laboratoriet, og levert til forskjellige mellomtrykk- og lavtrykks kraftverk verden rundt. Ifølge teknisk direktør og sjef på Rainpowers turbinlaboratorium i Trondheim, Henning Lysaker, har de likevel savnet en...
Artikkelen er 793 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.