høgne
Sigbjørn Høgne, ny leder for Elhub. Foto: Statnett

Sigbjørn Høgne (45) har takket ja til stillingen som administrerende direktør for Elhub.

Høgne kommer fra stillingen som direktør i i Atea. Tidligere ledet han Sherpa Consulting i ti år, et selskap som spesialiserte seg innen dataplattform og dataanalyse. Han er utdannet cand. mag. i statsvitenskap fra UiO og har IT-utdanning fra Den Polytekniske Høgskolen.

– Jeg er veldig glad for at Sigbjørn Høgne nå vil overta lederjobben i Elhub. Han har både erfaring og egenskaper som er viktige for neste etappe i utviklingen av Elhub, sier Gunnar G. Løvås, styreleder i Elhub og konserndirektør for system og marked i Statnett, i en pressemelding.

– Spesielt hans erfaring med å lede arbeid med å bygge store dataplattformer og hans kompetanse innen datadrevet innovasjon, gjør meg trygg på at vi vil få stor nytte og glede av Sigbjørn Høgne ved Elhub-roret.

Elhub har nå vært i drift i to år, og er på vei fra prosjekt- og oppstartsfase til videreutvikling som sikrere både stabil drift og realisering av muligheter og effektiviseringsgevinster for nye og eksisterende kunder.

Stillingen som administrerende direktør i Elhub ble ledig etter at Tor Bjarne Heiberg tidligere i vår takket ja å bli konserndirektør for digitalisering og IT i Skagerak Energi.

Heiberg har sin siste arbeidsdag i Elhub den 31. mai. I perioden fram til Høgne starter den 1. september, vil Eigil Gjelsvik fungere som daglig leder i selskapet.

Elhub utvikler og drifter den regulerte sentrale datahuben for måleverdier og markedsprosesser i det norske strømmarkedet. Selskapet har ca. 60 ansatte og eies av Statnett.