maskinsal tolga
Den kompakte fjellhallen har tre francisaggregater á 15 MW fra Andritz Foto: Hafslund Eco

Tolga kraftverk er det siste store utbyggingsprosjektet til Norges nest største kraftprodusent.

  • Atle Abelsen

Da operatørene lot det første vannet fra Glomma treffe bladene på francisturbinene inne i nye Tolga kraftverk en gang i midten av mars, markerte det en foreløpig slutt på en femti år lang periode med planlegging og utbygging av større vannkraftverk for de kraftselskapene som i dag er samlet i...
Artikkelen er 958 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.