iselin nybø
Næringsminister Iselin Nybø. Foto: Marte Garmann

Regjeringen vil videreføre den langsiktige utbytteforventningen for Statkraft, med 85 prosent utbytte fra den norske vannkraftvirksomheten og 25 prosent fra den øvrige virksomheten.

  • Øyvind Lie

[abform_energi]
– Utbyttemodellen i Statkraft, som regjeringen etablerte i 2017, har fungert godt og er tilpasset statens begrunnelse og mål som eier i Statkraft, sier næringsminister Iselin Nybø (V) i en melding i forbindelse med fremleggelsen av revidert nasjonalbudsjett. Statkraft har betydelige vekstplaner internasjonalt. – Videreføringen av den langsiktige utbytteforventningen legger...
Artikkelen er 142 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.