småkraft
Svardøla kraftverk. Illustrasjonsfoto: OBOS Energi

Småkraftforeninga frykter at den nye enpris-modellen med økte gebyrer og lang anmeldingsfrist vil gi tap for de minste verkene.

  • Øyvind Lie

Reguleringsmyndigheten for energi i NVE (RME) har foreslått forskriftsendringer for å etablere en ny modell for prising av ubalanser i balanseavregningen, den såkalte enpris-modellen. Etter denne modellen skal ubalanser avregnes etter samme pris uavhengig av om ubalansen gjelder forbruk eller produksjon, og uavhengig av ubalansens retning. Dette var modellen som...
Artikkelen er 516 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.