aura
Aura kraftverk ligger på Sunndalsøra i Sunndal kommune i Møre og Romsdal. Foto: Statkraft

Lyttet til Statkraft og Statnett, innfører ikke krav om minstevannføring.

  • Øyvind Zambrano Lie

I statsråd onsdag ble det fastsatt reviderte konsesjonsvilkår for Aurareguleringen. Kommunene Molde, Sunndal og Lesja har ønsket minstevannføring for å bedre forholdene for laks og sjøørret. Men som Energiteknikk har omtalt, har både Statkraft og Statnett advart mot restriksjoner i reguleringen på grunn av hensyn til nasjonal og regional leveringssikkerhet....
Artikkelen er 511 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.