digital tvilling
Overingeniør Ingunn Granstrøm hos Skagerak Energi var ansvarlig for at Grunnåi ble tilrettelagt for FoU-prosjekter. Hun er også involvert i utviklingen av en digital tvilling. Foto: Tom Riis

Skagerak Kraft skal finne ut hvor hardt de kan kjøre peltonaggregatene sine uten at de kjører i stykker maskineriet.

  • Atle Abelsen

×

Registrer deg i dag og få 1 måneds gratis abonnement

Grunnåi kraftverk i Seljord kommune er designet og ekstra instrumentert for å være et pilot- og forskningskraftverk. Nå er en av eierne, Skagerak Kraft, i oppstarten av et toårig prosjekt for å utvikle en digital tvilling av kraftverket. Hensikten er å finne ut hvordan peltonaggregatet og vannveien reagerer dersom de...
Artikkelen er 476 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.