lyse
Nesflaten er et av kraftverkene i Røldal-Suldal-komplekset der Lyse nå skal styre produksjonen. Foto: Lyse

Planleggerne i Lyse Produksjon får en helt annen og mye mer kompleks og utfordrende hverdag når de til høsten overtar hele produksjonsplanleggingen av Røldal-Suldal-kraftverkene.

  • Atle Abelsen

Produksjonsplanleggerne i Lyse Produksjon AS har fått en bratt læringskurve ved å gå fra å planlegge produksjonen med år som tidshorisont, til minutter. Samtidig har de fått utvidet kraftporteføljen fra å hovedsakelig bestå av relativt enkle produksjonsstrenger med ett eneste kraftverk mellom et stort magasin med høy grad av regulering...
Artikkelen er 841 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.