Krafla NOA Fulla
NOA og Krafla kan trenge mye strøm fra land, og Statnett vil at den skal hentes fra Samnanger. Illustrasjon: Equinor

Kvitebjørn Havvind vil bruke Utsira som mellomstasjon for både havvind og kraft til oljeplattformene på NOA og Krafla.

  • Øyvind Zambrano Lie

Som Energiteknikk har omtalt, har Kvitebjørn Havvind søkt om å bygge 28 flytende turbiner på Utsira Nord, hver på 15 MW. Nå tar selskapet til orde for å bruke landstrøm-planene for Noa og Krafla(140 MW) til å utløse og framskynde havvind på Utsira Nord. «Det er store samfunnsøkonomiske gevinster ved...
Artikkelen er 1017 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.