Ødelagte generatorviklinger. Foto: Småkraftforeninga

Generatorhavarier står for tre firedeler av forsikringsutbetalingene til småkraftprodusenter. En mobil testrigg kan redusere problemet.

De siste fire årene har forsikringsselskapet KLP, som er Småkraftforeningas samarbeidspartner, utbetalt rundt 22 millioner kroner i forsikring til rundt 70 registrerte skader. Rundt 15 millioner kroner av disse utbetalingene har gått til skader som skyldes elektriske feil, i all hovedsak feil og havarier på generatorer. Altfor høyt – Dette...
Artikkelen er 1091 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.