Ødelagte generatorviklinger. Foto: Småkraftforeninga

Generatorhavarier står for tre firedeler av forsikringsutbetalingene til småkraftprodusenter. En mobil testrigg kan redusere problemet.

[abform_energi]
De siste fire årene har forsikringsselskapet KLP, som er Småkraftforeningas samarbeidspartner, utbetalt rundt 22 millioner kroner i forsikring til rundt 70 registrerte skader. Rundt 15 millioner kroner av disse utbetalingene har gått til skader som skyldes elektriske feil, i all hovedsak feil og havarier på generatorer. Altfor høyt – Dette...
Artikkelen er 1091 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.