vannkraft
Foto: Tore Halvorsen

Men fysisk kom 98 prosent av kraften som ble brukt i Norge i fjor fra fornybare kilder.

NVE har nå publisert klimadeklarasjonen for fysisk levert strøm  i 2020, som viser hvordan strømmen vi bruker i Norge har blitt produsert. 98 prosent av det fysisk leverte strømforbruket i Norge i fjor kom fra fornybare kilder, viser oversikten. 90 prosent kom fra vannkraft, 7 prosent fra vindkraft, 1,2 prosent...
Artikkelen er 385 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.