fosen vind
Forslaget om produksjonsavgift på landbasert vindkraft møter motstand i høringsrunden. Foto: Fosen Vind

Energi Norge og Norwea går i en felles høringsuttalelse sterkt imot at det blir innført produksjonsavgift på landbasert vindkraft.

×

Registrer deg i dag og få 1 måneds gratis abonnement

Interesseorganisasjonene for henholdsvis den samlede kraftbransjen og for vindkraftaktørene foreslår at regjeringen heller innfører en naturressursskatt for vindkraft utenom inntektsutjevningen, samt en konsesjonsavgift hjemlet i energiloven for nye anlegg. «Dette vil være i tråd med anbefalingene fra en samlet kommune- og kraftsektor», heter det i høringsbrevet, som er datert 3....
Artikkelen er 457 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.