fosen vind
Anoe ønsker om å bli en komplett fullserviceoperatør for vindparker. Foto: Fosen Vind

Energi Norge og Norwea går i en felles høringsuttalelse sterkt imot at det blir innført produksjonsavgift på landbasert vindkraft.

Interesseorganisasjonene for henholdsvis den samlede kraftbransjen og for vindkraftaktørene foreslår at regjeringen heller innfører en naturressursskatt for vindkraft utenom inntektsutjevningen, samt en konsesjonsavgift hjemlet i energiloven for nye anlegg. «Dette vil være i tråd med anbefalingene fra en samlet kommune- og kraftsektor», heter det i høringsbrevet, som er datert 3....
Artikkelen er 457 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.