Islaster er en utfordring for Statnetts ledning over Ålvikfjellet mellom Sima og Samnanger. Foto: Statnett

Statnett har forbedret vind- og islastberegningene og forsterker den trøblete ledningen over Ålvikfjellet.

Statnett er i ferd med å sluttføre et FoU-prosjektet Icebox, der målet har vært å utvikle og forbedre beregningsmodeller for vind- og islaster basert på klima- og værdata fra aktører som Meteorologisk Institutt og Kjeller Vindteknikk (i dag en del av Norconsult). At de tidligere beregningsmetodene ikke var tilstrekkelige, fikk...
Artikkelen er 546 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.